Behangklaar en Sausklaar Stucwerk

Behangklaar en Sausklaar Stucwerk Van Onze Stukadoors

Onze ervaren stukadoors adviseren jou graag bij het maken van de keuze tussen behangklaar en sausklaar stucwerk voor jouw verbouwing, renovatie of nieuwbouwproject. Hieronder vindt je meer informatie over deze 2 verschillende soorten stucwerk en hun bijkomstige eigenschappen.

Behangklaar-en-Sausklaar-Stucwerk-Schilder-Stukadoors-Bedrijf-Schilders-Hellevoetsluis-Voorne-Putten-en-Voorne-Aan-Zee
WAAROM-Stucwerk-Schilder-Stukadoors-Bedrijf-Schilders-Hellevoetsluis-Voorne-Putten-en-Voorne-Aan-Zee

Waarom Stucwerk?

Stucwerk wordt aangebracht om wanden, muren, gevels en plafonds glad, vlak, recht en haaks te maken, zodat ze geschilderd, gepleisterd, gespoten of behangen kunnen worden. Behangklaar en sausklaar stucwerk zijn twee verschillende afwerkingsniveaus met elk variërende eigenschappen in zowel handelingen, prijs als doelstelling.

VERSCHIL-Behangklaar-en-Sausklaar-Stucwerk-Schilder-Stukadoors-Bedrijf-Schilders-Hellevoetsluis-Voorne-Putten-en-Voorne-Aan-Zee

Het verschil tussen behangklaar en sausklaar stucwerk

Het verschil tussen behangklaar stucwerk en sausklaar stucwerk zit in het afwerkingsniveau. Behangklaar stucwerk heeft nog kleine onregelmatigheden, terwijl sausklaar stucwerk gladder is.

Behangklaar Stucwerk

Bij behangklaar stucwerk worden de muren geëgaliseerd en voorbereid voor behangen, sierpleisteren of spackspuitwerk. Het heeft een iets minder glad oppervlak met kleine oneffenheden. Behangklaar stucwerk egaliseert grote beschadigingen en oneffenheden en zorgt voor een redelijk vlak en haaks oppervlak. Dit afwerkingsniveau is ideaal als je van plan bent om de muren te af te laten werken met een afwerkingslaag die kleine oneffenheden camoufleert zoals, behangen, sierpleisteren of spackspuiten met een korrelstructuur.  Bij behangklaar stucwerk zijn er voor de stukadoor minder handelingen benodigd en is dan ook goedkoper dan bij sausklaar stucwerk. Behangklaar stucwerk wordt meestal afgewerkt in kwaliteitsklasse C.

Behangklaar-Stucwerk-Schilder-Stukadoors-Bedrijf-Schilders-Hellevoetsluis-Voorne-Putten-en-Voorne-Aan-Zee

Voordelen van behangklaar stucwerk

Nadelen van behangklaar stucwerk

– Geschikt voor behangen en spackspuitwerk

– Oneffenheden kunnen zichtbaar blijven

– Egaliseert grote beschadigingen en oneffenheden

– Minder geschikt voor een gladde afwerking

– Voordeligere optie

– Extra afwerklaag kan nodig zijn voor een gladdere look

Sausklaar Stucwerk

Sausklaar stucwerk heeft een hoger afwerkingsniveau dan behangklaar stucwerk. De muur wordt zeer glad en strak gestuct, zodat deze gesausd of gespoten kan worden met muurverf of latex. De stukadoor werkt in verschillende lagen waarin zelfs de kleinste oneffenheden volledig worden weggewerkt totdat de wand of het plafond  “zo glad als een spiegel” is d.m.v. sponsen, afmessen en afpleisteren. Doordat er dus extra handelingen benodigd zijn bij het afwerken van de eindlaag door de stukadoor is sausklaar dan ook duurder dan behangklaar stucwerk. Sausklaar stucwerk wordt afgewerkt in kwaliteitsklasse B.

Sausklaar-Stucwerk-Schilder-Stukadoors-Bedrijf-Schilders-Hellevoetsluis-Voorne-Putten-en-Voorne-Aan-Zee

Eigenschappen van sausklaar stucwerk

Super strak en glad oppervlak

Geschikt voor rollen of spuiten met latex muurverf

Professionele uitstraling ook bij strijklicht

Egaliseert de kleinste oneffenheden

VERSCHIL-Behangklaar-en-Sausklaar-Stucwerk-Schilder-Stukadoors-Bedrijf-Schilders-Hellevoetsluis-Voorne-Putten-en-Voorne-Aan-Zee

De Belangrijkste Verschillen Tussen Behangklaar En Sausklaar Stucwerk

De voornaamste verschillen tussen behangklaar en sausklaar stucwerk zijn:

  • Gladheid Behangklaar stucwerk is minder glad dan sausklaar. Bij sausklaar voel je geen oneffenheden meer.
  • Kwaliteitsklasse Behangklaar valt in klasse C, sausklaar in klasse B.
  • Prijs Sausklaar stucwerk is duurder dan behangklaar omdat het meer arbeid vergt.
  • Afwerking Behangklaar is geschikt om te behangen, spackspuiten of sierpleisteren. Sausklaar kan  eerder en strakker worden gesausd of gespoten.

Kortom: sausklaar stucwerk is gladder, valt in een hogere kwaliteitsklasse, is duurder en geschikt voor een strakkere afwerking dan behangklaar stucwerk.

Behangklaar-Stucwerk-Sausklaar-maken-Schilder-Stukadoors-Bedrijf-Schilders-Hellevoetsluis-Voorne-Putten-en-Voorne-Aan-Zee

Behangklaar stucwerk sausklaar laten maken

Heb je behangklaar stucwerk in je huis, maar wil je toch liever een glad en strak oppervlak? Geen zorgen, het is zeker mogelijk om behangklaar stucwerk sausklaar te laten maken. Een ervaren stucadoor kan een extra gipslaag aanbrengen op het behangklaar stucwerk en deze zorgvuldig afwerken om kleine oneffenheden te egaliseren. Op deze manier wordt behangklaar stucwerk omgetoverd naar sausklaar stucwerk.

De keuze om behangklaar stucwerk sausklaar te laten maken is vaak populair bij nieuwbouwwoningen, die standaard behangklaar worden opgeleverd. Door het stucwerk sausklaar te laten maken, kun je een strakkere en gladdere afwerking creëren die geschikt is voor het sausen, rollen en spuiten van latex muurverf. Hierdoor krijg je een mooi egaal resultaat en kun je de muren naar eigen smaak afwerken.

Het laten sausklaar maken van behangklaar stucwerk brengt uiteraard extra kosten met zich mee, omdat er een extra gipslaag en afwerking nodig zijn. Het exacte prijsverschil hangt af van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van de muren en de complexiteit van het werk. Het is raadzaam om een offerte aan te vragen bij onze professionele studadoors om een duidelijk beeld te krijgen van de kosten.

Zelf Doen Of Laten Schilderen?

Wanneer jij twijfelt om een binnen schilderklus zelf uit te voeren of dit te laten doen, dan hebben wij alle  informatie voor jou samengesteld op de pagina via de knop hieronder. Zo helpen wij jou graag op weg met de belangrijkste schildertips voor jouw eigen "doe het zelf project" of bij het weloverwogen besluiten om het schilderproject toch maar uit te besteden. Linksom of rechtsom...de belangrijkste informatie voor een mooi schilder resultaat vindt je via de knop hieronder!

VEEL GESTELDE VRAGEN…

;
:

Wat is het verschil tussen behangklaar stucwerk en sausklaar stucwerk?

Antwoord: Behangklaar stucwerk is stucwerk dat nog niet helemaal glad is, omdat het bedoeld is om behang op aan te brengen. Sausklaar stucwerk daarentegen is zeer strak en glad afgewerkt, omdat het bedoeld is om direct gesausd te worden.

;
:

Kan ik mijn behangklaar stucwerk verven?

Antwoord: Behangklaar stucwerk kan ook geverfd worden, maar het is minder glad afgewerkt dan sausklaar stucwerk, het heeft dus mogelijk meer voorbereiding nodig, zoals het vullen en egaliseren van kleine oneffenheden.

;
:

Ik wil mijn stucwerk sausklaar laten maken, is het dan direct klaar om geschilderd te worden?

Antwoord: Nee, als het stucwerk sausklaar is gemaakt, betekent dit dat het glad en egaal is en bijna klaar om geschilderd te worden. Het nieuwe stucwerk moet eerst volledig drogen waarna het eerst gefixeerd dient te worden voordat je het kunt schilderen. Fixeren is het aanbrengen van een soort lijm-, primer of voorstrijk hechtlaag die zorgt voor een goede hechting van de verf aan het nieuwe stucwerk. Zonder deze fixeerlaag zal de nieuwe verflaag dus niet goed hechten aan het nieuwe stucwerk. Ga dus NOOIT direct over nieuw stucwerk heen schilderen zonder eerst te fixeren.

;
:

Ik twijfel tussen behangklaar stucwerk en sausklaar stucwerk. Hoe maak ik een keuze?

Antwoord: De keuze tussen behangklaar en sausklaar stucwerk hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Als je van plan bent om te behangen, kies dan voor behangklaar stucwerk. Als je wilt gaan schilderen of sausen, dan is sausklaar stucwerk een betere keuze.

;
:

Wat is het verschil in prijs tussen behangklaar en sausklaar stucen?

Antwoord: Behangklaar stucen is vaak goedkoper dan sausklaar stucen. Dit komt omdat behangklaar stucen minder tijd kost dan sausklaar stucen, aangezien het stucwerk minder glad en perfect hoeft te zijn. De exacte kosten zijn afhankelijk van de situatie, toegankelijkheid en moeilijkheidsgraad van jouw project. Zo kun je denken aan de laagdikte van het stucwerk die nodig is, staan er veel meubels in de weg, is het project op de 4e verdieping zonder lift of is het een kleine ruimte waar de stukadoor zich nauwelijks in kan bewegen? Al deze factoren bepalen de uiteindelijke prijs voor het stucwerk.

;
:

Waarom zou ik kiezen voor sausklaar stucwerk?

Antwoord: Sausklaar stucwerk is een goede keuze als je houdt van een gladde, strakke en egale afwerking en als je van plan bent de muren of het plafond te laten schilderen. Met sausklaar stucwerk zal het schilderwerk super strak ogen dus ook bij strijklicht van de zon of lampen of spots die over het stucwerk schijnen.

;
:

Kan ik zelf sausklaar stucen?

Antwoord: Ehhhh...als jij geen professionele stukadoor bent is het antwoord simpel gezegd direct: "NEE" omdat zelfs veel professionele stukadoors vaak niet voldoen aan onze zeer hoge sausklare stucwerk eisen.

;
:

Kan ik behangklaar stucwerk sausklaar laten stucen?

Antwoord: Jazeker...Wanneer je beschikt over behangklaar stucwerk waarvan je bijvoorbeeld achteraf spijt hebt voor deze afwerking te hebben gekozen of misschien de nieuwe woning of het pand zo hebt gekocht, dan kunnen onze professionele stukadoors al het stucwerk omtoveren naar sausklaar en zelfs zo glad..als dat jij het nog nooit eerder hebt gezien 😉

Voorbereidende Tips...

Om de werkzaamheden voor onze stukadoors makkelijker te maken tijdens de stuc klus, is het raadzaam om zelf alvast een aantal voorbereidende werkzaamheden te verrichten. Hierdoor kan onze stukadoor zijn werk naar behoren verrichten zonder al te veel onnodige kostbare tijd te verliezen. Hieronder staan een aantal tips van werkzaamheden die je zelf kunt verrichten ter voorbereiding op de werkzaamheden van onze vak stukadoors.

Toegang & Parkeren

Zorg altijd voor een vrij toegankelijk en opgeruimde werkplek voor de stukadoor en reserveer indien mogelijk voldoende parkeerplek (bv. door tijdig afzetten met een markering of uw eigen auto)

Verwijderen & Afdekken

Verwijder zo veel mogelijk hinderlijke objecten zoals kasten en meubels of dek objecten af met zeil, afdekfolie, oude doeken of dekens en plakband.

Sleutels & Buren

Overhandig onze stukadoor de benodigde sleutels in het geval dat u niet aanwezig kunt zijn tijdens de klus en licht uw buren in over de stukadoors werkzaamheden.

Ramen & Deuren

Zorg ervoor dat ramen en deuren ALTIJD door onze stuksdoors open gezet kunnen worden, zodat de extra ventilatie zorgt voor een snellere droging van het stucwerk.

Behangklaar of Sausklaar Stucwerk Offerte Aanvragen?

Ben je geïnteresseerd in het laten aanbrengen van behangklaar of sausklaar stucwerk in jouw woning, bedrijfsruimte of overig object? Maak gratis een afspraak met onze vakspecialisten voor een vrijblijvende offerte door op de knop hieronder te klikken!

Beton-cire-Op-Vloeren-Stukadoors-Hellevoetsluis-Voorne-Putten-Voorne-Aan-Zee

...Wij Horen Graag Van Je!

SchildersHellevoetsluis 2018 ©

...Als het om kwaliteit gaat!