Schilderen Van Buitengevels

Schilderen Van Buitengevels

Het schilderen van buitengevels kan voor een “nieuwe frisse look” of compleet andere uitstraling van uw woning of object zorgen. Ook wordt uw woning of object uiterst goed beschermd tegen de soms extreem barre weersinvloeden die Nederland rijk is. Uiteraard is de keuze van de juiste verfsoorten alsmede de voorbehandeling en wijze van aanbrengen van groot belang voor zowel de duurzaamheid als het uiteindelijke strakke en mooie resultaat. Hierover leest u hieronder meer.

Schilderen van Beton-, Pleister- of Metselwerk Buitengevels

Voor het schilderen van buitengevels die zijn afgewerkt met beton-, pleister- of metselwerk dient een minerale “damp open” verfsoort te worden gebruikt.

Uw Buitengevel Laten Ademen

Deze minerale verfsoort is opgebouwd uit natuurlijke grondstoffen en zorgt dat de gevel kan blijven ademen, waardoor eventueel binnengedrongen vocht in de gevel zeer goed naar buiten kan verdampen. Hiermee wordt het risico van vocht binnen uw woning of object tot een minimum beperkt.

Keimen Van De Buitengevel

Deze minerale verf wordt ook wel “Keim” genoemd en het schilderen hiermee “Keimen”. De Keimverf is 99% damp doorlatend en bij 2 behandelingen zelfs tot 98% damp doorlatend in tegenstelling tot andere soorten met slechts 60% tot 36% bij 2 behandelingen. Naast de ademende werking is deze Keim zowel UV als weerbestendig en heeft een alg en mos remmende werking. De Keimverf is in vele kleuren te verkrijgen en is door de extreme eigenschappen aanzienlijk duurder dan de gewone binnen latexen.

Ondergrond Behandeling Bij Keimen

De duurdere keimverven kunnen vaak zonder fixeermiddel op de meeste “steenachtige” ondergronden worden aangebracht terwijl andere bv. bij een reeds geïmpregneerde gevel echt een fixeermiddel of primer nodig hebben. Voordat er met keimen kan worden begonnen dient de gevel gereinigd te zijn en mag het vochtgehalte van de gevel niet meer bedragen dan 5% voor een goede hechting van de 1e primerlaag. Wanneer het vochtgehalte dus te hoog is dient het keimen te worden uitgesteld totdat het vocht voldoende is verdampt naar maximaal 5%.

Onderhoud En Reiniging Van Gekeimde Buitengevels

Een gekeimde buitengevel dient afhankelijk van de omstandigheden waarin het object zich bevind bv. onder bomen in een bos (ongeveer na 6 jaar) te worden bijgewerkt. Ook bij het reinigen van de gekeimde buitengevel is het raadzaam geen agressieve reinigingsmiddelen te gebruiken om de keim hiermee van een langere levensduur te voorzien.

Goedkopere Buitenlatex

Uiteraard is Keim een vrij kostbare oplossing voor bijvoorbeeld een schuurtje, garage of ander soort bijgebouw waaraan niet al te hoge eisen worden gesteld. Daarom is er ook een goedkopere buitenlatex beschikbaar die redelijk ademt en waarvoor iets vaker een herbehandeling benodigd zal zijn dan de duurdere Keim behandeling. Zo bieden wij voor iedere portemonnee een pasklare oplossing.

Zelf Doen Of Laten Schilderen?

Wanneer jij twijfelt om een binnen schilderklus zelf uit te voeren of dit te laten doen, dan hebben wij alle  informatie voor jou samengesteld op de pagina via de knop hieronder. Zo helpen wij jou graag op weg met de belangrijkste schildertips voor jouw eigen "doe het zelf project" of bij het weloverwogen besluiten om het schilderproject toch maar uit te besteden. Linksom of rechtsom...de belangrijkste informatie voor een mooi schilder resultaat vindt je via de knop hieronder!

Voorbereidende Tips...

Om de werkzaamheden voor onze onze vakschilders makkelijker te maken tijdens de schilderklus, is het voor u raadzaam om zelf alvast een aantal voorbereidende werkzaamheden te verrichten. Hierdoor kan onze vakschilder zijn of haar werk naar behoren verrichten zonder al te veel onnodige kostbare tijd te verliezen. Hieronder staan een aantal tips van werkzaamheden die u zelf kunt verrichten ter voorbereiding op de werkzaamheden van onze vakschilders.

Toegang & Parkeren

Zorg altijd voor een vrij toegankelijk en opgeruimde werkplek voor de schilder en Reserveer indien mogelijk voldoende parkeerplek (bv. door tijdig afzetten met een markering of uw eigen auto)

Verwijderen & Afdekken

Verwijder zo veel mogelijk hinderlijke objecten zoals kasten en meubels of dek objecten af met zeil, afdekfolie, oude doeken of dekens en plakband.

Sleutels & Buren

Overhandig onze schilder de benodigde sleutels in het geval dat u niet aanwezig kunt zijn tijdens de schilderwerkzaamheden en licht uw buren in over de schilderwerkzaamheden.

Ramen & Deuren

Zorg ervoor dat ramen en deuren ALTIJD door onze schilders open en dicht gemaakt kunnen worden wanneer deze binnen of buiten dienen te worden geschilderd.

...Wij Horen Graag Van Je!

SchildersHellevoetsluis 2018 ©

...Als het om kwaliteit gaat!