Panelen Lambrisering Koven en Vensterbanken Schilderen

Schilderen Van Panelen Lambrisering Koven en Vensterbanken

Voor het schilderen van panelen lambrisering koven en Vensterbanken, geldt zowel voor binnen- als buitenschilderwerk eigenlijk hetzelfde als voor deuren en ramen. Voor panelen, koven, lambrisering of vensterbanken wordt het te schilderen oppervak in m2 berekend door de lengte x de Breedte van de panelen.

Panelen Binnen Schilderen

Uiteraard wordt voor panelen, koven lambrisering en vensterbanken binnen een watergedragen kras- en slijtvast binnenverf gebruikt voor een strak en duurzaam eindresultaat.

Panelen Buiten Schilderen

Op Panelen, koven lambrisering en vensterbanken die zich buiten de woning of het object bevinden en dus onderhevig zijn aan weersinvloeden van buitenaf wordt weerbestendige buitenverf op toegepast.

Besnijden Van Panelen Binnen en Buiten

Net zoals bij het besnijden van ramen, deuren en kozijnen, wordt voor panelen, koven lambrisering en vensterbanken het “volle vlak” (dus Lengte X Breedte) berekend.

Panelen Geheel of gedeeltelijk gronden (vlekken)

Wanneer een paneel, koof, lambrisering of vensterbank is gereinigd en vervolgens geschuurd dient de grondverf of primer te worden aangebracht voor een goede egalisering, hechting en dekking van de ondergrondlaag. Afhankelijk van de staat of de ondergrond kleur van het paneel, de koof, lambrisering of vensterbank dient deze dus volledig of gedeeltelijk te worden “gegrond”. gedeeltelijk gronden wordt in schilders vakjargon ook wel “vlekken” genoemd en is dus voordeliger dan wanneer een paneel, koof, lambrisering of vensterbank volledig of zelfs 2x dient te worden gegrond bv. wanneer de oude ondergrond kleur sterk afwijkt van de nieuwe kleur (bv. van donker naar licht of anders om). Wanneer de bestaande kleur bijna gelijk is aan de nieuwe kleur en de ondergrond in redelijke staat verkeert hoeven er slechts hier en daar wat kale schuurplekjes te worden bijgewerkt met grondverf (vlekken), waarna het paneel, de koof, lambrisering of vensterbank kan worden afgelakt.

Zelf Doen Of Laten Schilderen?

Wanneer jij twijfelt om een binnen schilderklus zelf uit te voeren of dit te laten doen, dan hebben wij alle  informatie voor jou samengesteld op de pagina via de knop hieronder. Zo helpen wij jou graag op weg met de belangrijkste schildertips voor jouw eigen "doe het zelf project" of bij het weloverwogen besluiten om het schilderproject toch maar uit te besteden. Linksom of rechtsom...de belangrijkste informatie voor een mooi schilder resultaat vindt je via de knop hieronder!

Voorbereidende Tips...

Om de werkzaamheden voor onze onze vakschilders makkelijker te maken tijdens de schilderklus, is het voor u raadzaam om zelf alvast een aantal voorbereidende werkzaamheden te verrichten. Hierdoor kan onze vakschilder zijn of haar werk naar behoren verrichten zonder al te veel onnodige kostbare tijd te verliezen. Hieronder staan een aantal tips van werkzaamheden die u zelf kunt verrichten ter voorbereiding op de werkzaamheden van onze vakschilders.

Toegang & Parkeren

Zorg altijd voor een vrij toegankelijk en opgeruimde werkplek voor de schilder en Reserveer indien mogelijk voldoende parkeerplek (bv. door tijdig afzetten met een markering of uw eigen auto)

Verwijderen & Afdekken

Verwijder zo veel mogelijk hinderlijke objecten zoals kasten en meubels of dek objecten af met zeil, afdekfolie, oude doeken of dekens en plakband.

Sleutels & Buren

Overhandig onze schilder de benodigde sleutels in het geval dat u niet aanwezig kunt zijn tijdens de schilderwerkzaamheden en licht uw buren in over de schilderwerkzaamheden.

Ramen & Deuren

Zorg ervoor dat ramen en deuren ALTIJD door onze schilders open en dicht gemaakt kunnen worden wanneer deze binnen of buiten dienen te worden geschilderd.

...Wij Horen Graag Van Je!