Verschil Tussen Duurzame En Goedkope Verf?

Verschil Tussen Duurzame En Goedkope Verf?

Regelmatig krijgen onze ervaren vakschilders de vraag over het verschil tussen duurzame en goedkope verf en of duurzame verf nu echt beter is dan goedkope verf. Het antwoord hierop is simpelweg: “JA”.

Hieronder leest u meer informatie en treft u voorbeelden ter onderbouwing en als toelichting op deze stellige bewering.

Waar Is Verf Eigenlijk Uit Samengesteld?

Verf bestaat voornamelijk uit vaste en vloeibare stoffen zoals kleurstoffen, bind- en oplosmiddelen, vul- en hulpstoffen.

Kleurstoffen

kleurstoffen zijn de vaste stoffen in verf en worden ook wel pigmenten genoemd. De hoeveelheid en kwaliteit van de pigmenten zijn bepalend voor de kleur, de dekking (dichtheid) en kleurvastheid (verkleuring) van de kleur. Dus beter en meer pigment zorgt voor betere maar wel duurdere verf.

Bindmiddelen

Bindmiddelen zijn natuurlijke of synthetische vloeibare stoffen zoals harsen, bitumen of oliën die de kleurstoffen als een vaste harde laag hechten aan de ondergrond na droging van de verf.

De kwaliteit en hoeveelheid van de bindmiddelen bepaald naast de hechting tevens de glans en duurzaamheid van de verf. Kortom hoe beter de kwaliteit en groter de hoeveelheid van de bindmiddelen…hoe hoger de prijs.

Oplosmiddelen

Oplosmiddelen of verdunners zijn ook vloeibare stoffen zoals water of terpentine.

De oplosmiddelen zorgen voor het soepel vloeiend en egaal kunnen aanbrengen van de verf en een vluchtige verdamping zorgt voor een snelle droging.

Z’n Gewicht “In Goud” Waard

Verven die meer vaste stoffen zoals kleurstoffen en bindmiddelen bevatten zijn ook aanzienlijk zwaarder in gewicht dan goedkope verven.

Ook zijn goedkope verven vaak dunner zodat deze minder dik kunnen worden aangebracht en dus minder bescherming bieden.

Hierdoor zijn bij goedkope verf meerdere behandelingsbeurten voor zowel dekking als bescherming benodigd.

Vulmiddelen

Kwalitatieve vulmiddelen zorgen voor de massa of vullend vermogen van de verf die de ondergrond egaliseert, waardoor de verflaag strak en vlak uitvloeit.

Bij een goedkope verf zullen oneffenheden van de ondergrond dus beter zichtbaar zijn.

Hulpstoffen

Hulpstoffen kunnen diverse extra eigenschappen aan verven toevoegen zoals snelle droging, kras vast, uv-bestendig, water afneembaar, schimmel- of corrosie werend, hoge of lage temperatuur bestendigheid etc.

Verf Voor Vakschilders

Vakschilders zullen altijd voor duurzame professionele verf kiezen omdat:
– Minder behandelingen benodigd zijn door een betere dekking
– Betere vloeiing zorgt voor sneller en makkelijker schilderen.
– Met minder verf doe je meer (hoger rendement)
– De verf gaat jaren langer mee
– Het resultaat oogt veel strakker
– De verflaag is beter bestand tegen schoonmaken, beschadigen of verkleuren
– Geen banen of strepen zichtbaar
– Minder spetteren betekend minder schoonmaken na het schilderen

Professionele Verf Ongeveer 2x Zo Duur

Op een aantal specifieke (hele dure) verfsoorten na is het redelijk veilig om te zeggen dat de meest voorkomende professionele verven ongeveer 2x zoveel kosten dan de goedkope varianten, die te verkrijgen zijn in de wel bekende bouwmarkten.

In het voorbeeld hieronder gaan wij zien of het schilderwerk uiteindelijk dan ook daadwerkelijk meer geld heeft gekost.

Voorbeeld Professionele Verf:

Een schilder gaat de wanden en plafonds in je woonkamer schilderen en kost € 50,- per uur. De professionele Sigma verf kost € 145,- per 10ltr.

De verf dekt in 1 keer dus 2 emmers en 1 uur arbeid blijkt voldoende. De kosten waren nu 2 emmers verf + 1 uur arbeid (€290 + €50 = totaal €340,-)

De woonkamer ziet er super strak uit en hoeft bij normaal gebruik pas over 7 jaar opnieuw te worden geschilderd.

Voorbeeld Goedkope Bouwmarktverf:

Een schilder gaat de wanden en plafonds in je woonkamer schilderen en kost € 50,- per uur. De goedkope bouwmarkt verf kost € 70,- per 10ltr.

De verf dekt niet in 1 keer dus 4 emmers en 4 uur arbeid blijkt benodigd. De kosten waren nu 4 emmers verf + 2 uur arbeid (€280 + €100 = totaal €340,-)

De woonkamer ziet er redelijk uit hoeft bij normaal gebruik pas over 4 jaar opnieuw te worden geschilderd.

Eindoordeel

In voorgenoemd voorbeeld wordt duidelijk dat er geen voordeel is behaald in zowel de kosten, het optische resultaat als duurzaamheid door het gebruikmaken van de goedkope bouwmarkt verf.

Uiteraard zijn de verschillen van dit voorbeeld vele malen groter wanneer wij dit gaan vergelijken met professionele en goedkope buiten lakken die de extreme weersinvloeden hier in Nederland moeten kunnen doorstaan.

Onze opdrachtgevers zijn bijna altijd vastgoed eigenaren (van woningen, bedrijfspanden of instellingen) die na het horen van dit verhaal als antwoord op hun vraag: “is dure verf nou ook echt beter?” zelf ook al met het antwoord “JA” komen…jij nu ook?

Zelf Doen Of Laten Schilderen?

Wanneer jij twijfelt om een binnen schilderklus zelf uit te voeren of dit te laten doen, dan hebben wij alle  informatie voor jou samengesteld op de pagina via de knop hieronder. Zo helpen wij jou graag op weg met de belangrijkste schildertips voor jouw eigen "doe het zelf project" of bij het weloverwogen besluiten om het schilderproject toch maar uit te besteden. Linksom of rechtsom...de belangrijkste informatie voor een mooi schilder resultaat vindt je via de knop hieronder!

Voorbereidende Tips...

Om de werkzaamheden voor onze onze vakschilders makkelijker te maken tijdens de schilderklus, is het voor u raadzaam om zelf alvast een aantal voorbereidende werkzaamheden te verrichten. Hierdoor kan onze vakschilder zijn of haar werk naar behoren verrichten zonder al te veel onnodige kostbare tijd te verliezen. Hieronder staan een aantal tips van werkzaamheden die u zelf kunt verrichten ter voorbereiding op de werkzaamheden van onze vakschilders.

Toegang & Parkeren

Zorg altijd voor een vrij toegankelijk en opgeruimde werkplek voor de schilder en Reserveer indien mogelijk voldoende parkeerplek (bv. door tijdig afzetten met een markering of uw eigen auto)

Verwijderen & Afdekken

Verwijder zo veel mogelijk hinderlijke objecten zoals kasten en meubels of dek objecten af met zeil, afdekfolie, oude doeken of dekens en plakband.

Sleutels & Buren

Overhandig onze schilder de benodigde sleutels in het geval dat u niet aanwezig kunt zijn tijdens de schilderwerkzaamheden en licht uw buren in over de schilderwerkzaamheden.

Ramen & Deuren

Zorg ervoor dat ramen en deuren ALTIJD door onze schilders open en dicht gemaakt kunnen worden wanneer deze binnen of buiten dienen te worden geschilderd.

...Wij Horen Graag Van Je!

SchildersHellevoetsluis 2018 ©

...Als het om kwaliteit gaat!