Glad Stukadoors Pleisterwerk

Glad Stukadoors Pleisterwerk

Glad stukadoors pleisterwerk heeft van alle stucwerken het strakste eindresultaat. Onze meeste klanten, maar ook aannemers & architecten die ons opdracht geven maken hier dan ook veelvuldig gebruik van. Simpelweg super gladde wanden en plafonds zijn dan ook de meest voorkomende aanvragen bij iedere stukadoor, waarvan de populariteit nog steeds toeneemt.

Een Goede Hechting Van Het Stucwerk

Om te beginnen is het altijd van belang dat de ondergrond een goede hechting heeft, waardoor het stucwerk niet hol gaat klinken en het stucwerk zelfs kan gaan loslaten. Afhankelijk van het type ondergrond en de toepassing zal onze vakstukadoor de juiste producten kiezen uit de vele verschillende soorten voorstrijk middelen voor een gegarandeerde optimale hechting.

Voorkomen Van Scheurvorming In Het Stucwerk

Om mogelijke scheurvorming te voorkomen zal een goede stukadoor op strategische plaatsen wapeningband (ook wel gaas genoemd) plaatsen. Wanneer dit goed gebeurt wordt de kans op scheuren van het nieuwe stucwerk tot een minimum beperkt.

Ook wanneer er over een bestaande stuclaag heen wordt gestuct die reeds scheuren vertoont dient deze wapeningsband te worden aangebracht voordat de pleisterlaag wordt aangebracht. Doe je dat niet dan zal de oude scheur gewoon weer terugkeren door de nieuwe pleisterlaag.

Super Strak Stucwerk Zonder Golven of Structuurverschillen

Uiteraard is het van groot belang dat de aangebrachte stuc- of pleisterlaag super strak (dus zonder golven) en volledig zonder structuur verschillen wordt aangebracht. Wanneer dit niet het geval is zullen bij strijklicht (wanneer de zon of verlichting langs de wand of het plafond schijnt) deze golven of structuurverschillen in lelijke schaduw plekken worden weergegeven en kan er dus niet worden gesproken over egaal en strak “stukadoors vakmanschap”.

Goed Stucwerk En Onze Hoge Kwaliteitseisen

Op een redelijk vlakke ondergrond brengt een goede stukadoor (afhankelijk van het gekozen product en soort behandeling) meestal slechts 1 laag aan die in 1x super strak is en klaar om behangen of geschilderd te worden. Deze laag dient dan ook net zo glad te zijn (bij sausklaar stucwerk) als een marmeren of een granieten aanrechtblad. Omdat onze kwaliteitseisen zeer hoog zijn hoeft ons stucwerk dan ook nooit achteraf te worden geschuurd of gerepareerd om oneffenheden later weg te schuren of kuilen, golven en structuurverschillen te egaliseren.

Hierover zijn de meningen bij veel stukadoors blijkbaar verdeeld, en hebben wij in het verleden behoorlijk wat “klaagzang” ontvangen van mede collega’s op dit bericht die WEL gewend zijn om achteraf de oneffenheden nog grondig na te schuren en oneffenheden op te vullen. Onze vraag is hierop dan ook: “waarom zou je dat extra werk op je hals halen als het in 1 keer perfect kan?” Maar goed…Misschien zijn onze eisen dan ook wel erg hoog, ambitieus of te kieskeurig doordat wij het namelijk ook ALLES zelf moeten gaan schilderen en dus ALTIJD de verantwoording hebben over het eindresultaat…. Dus simpel gezegd: :”bij ons hoeft achteraf schuren en uitvullen van (slecht) stucwerk dus never nooit!”

Waarom Nieuw Stucwerk Niet Schuren Of Opvullen Om te Herstellen?

Nieuw stucwerk mag nooit hard geschuurd of opgevuld worden om de volgende redenen:

1. Als er hard wordt geschuurd gaan er structuurverschillen in de top pleisterlaag ontstaan (gladdere en grovere plekken) die zoals hierboven vermeld bij strijklicht lelijke schaduwplekken zullen gaan vormen.

2. Bij het opvullen van kuilen in slecht stucwerk is de hechting van de opgevulde plekken aan de oude stuclaag met de kuilen niet optimaal en kan gaan scheuren of uiteindelijk zelfs loslaten. Ook blijf je altijd de opgevulde plekken zien bij strijklicht ,omdat deze niet plaatselijk volledig egaal kunnen worden weg gepleisterd en dus ook structuurverandering vormen in de oude stuclaag.

TIP: Een goede stukadoor zal dan ook altijd zorgen dat het stucwerk perfect vlak is voordat de pleisterlaag opgedroogd is en hij / zij naar huis gaat!

Droogtijd Van Stucwerk

Stucwerk heeft tijd nodig om te drogen. Hiervan is de droogtijd afhankelijk van de dikte van de stuc- of pleisterlaag. Hoe dikker de pleisterlaag hoe langer de droogtijd. In de regel droogt stucwerk 1mm per dag bij kamertemperatuur. Als er dus een pleisterlaag van 5 mm is aangebracht dan zal de droogtijd van het stucwerk ongeveer 5 dagen duren. LET OP: zet nooit extra kachels hoog waardoor de kamertemperatuur overtijgt om zo de droogtijd te versnellen. Een te snelle droging zorgt zeer snel voor scheurvorming in het nieuwe stucwerk. Kamertemperatuur en goede ventilatie (ramen zoveel mogelijk tegen elkaar openzetten en eventueel een ventilator voor een goede afvoer van het vocht door voldoende luchtstroming is de beste versneller voor de droogtijd van stucwerk.

Wandafwerking Na Glad Stukadoors Pleisterwerk

Als het stucwerk droog is (en dus geen donkere vochtplekken meer vertoont), dan kan het stucwerk bijna worden geschilderd, behangen of betegeld…..maar eerst fixeren zoals hieronder staan beschreven.

Glad Stucwerk Eerst Fixeren Voordat Je Gaat Schilderen, Behangen Of Betegelen.

Als je jouw hand over nieuw stucwerk heen veegt, dan zal je merken dat de nieuwe stuclaag stof op je handen achterlaat. Dit stof zit dus los! Als je hier dus direct overheen zou gaan schilderen hecht de verf dus aan het losse stof en niet aan de nieuw gestucte muur of plafond. Om deze stoflaag te verlijmen met de wand of het plafond moet een fixeermiddel worden gebruikt die er dus voor zorgt dat het losse stof vast zit aan het stucwerk. Fixeren is dus ook noodzakelijk alvorens je gaat behangen of betegelen zodat de behanglijm of tegellijm zich goed kan hechten aan de nieuwe stuclaag.

Voordelen Glad Stucwerk

Enkele voordelen van super glad stucwerk zijn:

  • Mooi modern en strak uiterlijk dus waarde verhogend voor uw woning, bedrijfspand of bijgebouw.
  • Betere en rustigere lichtverdeling over de grote oppervlakten van wanden en plafonds, waardoor de licht efficiëntie kan oplopen tot wel 40%.
  • Extra isolerende werking voor koude van buitenaf
  • Makkelijker schoon te maken en dus meer hygiënisch door de gladde oppervlakten.
  • Makkelijker egaal te schilderen (en dus voordeliger) dan bv. een sierpleister zoals bv. Spachtelputz
  • Makkelijker egaal (onzichtbaar) te herstellen bij bv. Scheurvorming of beschadiging dan een sierpleister zoals bv. Spachtelputz

Mogelijke Nadelen Van Glad Stucwerk

Enkele mogelijke nadelen van glad stucwerk kunnen zijn:

  • Door het zachtere materiaal is glad stucwerk meer gevoelig voor krassen of beschadigingen dan een harde sierpleister zoals bv. Spachtelputz.
  • Op glad stucwerk vallen beschadigingen en vervuiling eerder op.

Zelf Doen Of Laten Schilderen?

Wanneer jij twijfelt om een binnen schilderklus zelf uit te voeren of dit te laten doen, dan hebben wij alle  informatie voor jou samengesteld op de pagina via de knop hieronder. Zo helpen wij jou graag op weg met de belangrijkste schildertips voor jouw eigen "doe het zelf project" of bij het weloverwogen besluiten om het schilderproject toch maar uit te besteden. Linksom of rechtsom...de belangrijkste informatie voor een mooi schilder resultaat vindt je via de knop hieronder!

Voorbereidende Tips...

Om de werkzaamheden voor onze stukadoors makkelijker te maken tijdens de stuc klus, is het raadzaam om zelf alvast een aantal voorbereidende werkzaamheden te verrichten. Hierdoor kan onze stukadoor zijn werk naar behoren verrichten zonder al te veel onnodige kostbare tijd te verliezen. Hieronder staan een aantal tips van werkzaamheden die je zelf kunt verrichten ter voorbereiding op de werkzaamheden van onze vak stukadoors.

Toegang & Parkeren

Zorg altijd voor een vrij toegankelijk en opgeruimde werkplek voor de stukadoor en reserveer indien mogelijk voldoende parkeerplek (bv. door tijdig afzetten met een markering of uw eigen auto)

Verwijderen & Afdekken

Verwijder zo veel mogelijk hinderlijke objecten zoals kasten en meubels of dek objecten af met zeil, afdekfolie, oude doeken of dekens en plakband.

Sleutels & Buren

Overhandig onze stukadoor de benodigde sleutels in het geval dat u niet aanwezig kunt zijn tijdens de klus en licht uw buren in over de stukadoors werkzaamheden.

Ramen & Deuren

Zorg ervoor dat ramen en deuren ALTIJD door onze stuksdoors open gezet kunnen worden, zodat de extra ventilatie zorgt voor een snellere droging van het stucwerk.

...Wij Horen Graag Van Je!

SchildersHellevoetsluis 2018 ©

...Als het om kwaliteit gaat!