Houtrot Herstel

Houtrot Herstel

Onze vakschilders zijn ook gespecialiseerd in houtrot herstel. Uiteraard controleren wij bij iedere schilderbeurt op mogelijke houtrot vorming in de toekomst en zullen altijd preventieve maatregelen treffen om houtrot in welke vorm dan ook te voorkomen. Door het toepassen van de laatste technieken en de daarbij behorende hoogwaardige materialen zijn de houtrot reparaties uiterst sterk en meestal zelfs onzichtbaar.

Het Doel Van Houtrot Reparaties

Uiteraard is het doel van houtrot reparaties altijd om complete vervanging van houten delen (zoals bv. kozijnen) en de daarbij komende hoge kosten te voorkomen.

Wat Is Houtrot?

Houtrot is aangetast hout dat wordt veroorzaakt door langdurige vochtigheid waardoor schimmelgroei en een donkerbruine tot zwarte zachte houtstructuur ontstaat.

Houtrot Constateren

Houtrot kan gemakkelijk worden geconstateerd door een schroevendraaier of priem in het hout te prikken. Wanneer de schroevendraaier of priem gemakkelijk door het hout heen prikt betekend dit dat er reeds houtrot aanwezig is. In een ernstige houtrot situatie is de houtrot zelfs direct zichtbaar.

Houtrot Herkennen

Houtrot kan o.a worden herkend aan:

– het vormen van blazen, scheuren en of indeuken van de verflaag
– Het vasthouden van vocht door het hout
– Het verdonkeren van de houtkleur
– Het verzachten of verpulveren van het hout

Mogelijke Oorzaken Van Houtrot

Houtrot kan mogelijk worden veroorzaakt door o.a:

– Achterstallig onderhoud
– Gebruik van verkeerde verfsoorten
– Vocht toelaatbare openingen of kieren in het houtwerk
– Slechte afdichting of staat van de verf
– Slechte kitafdichtingen van kozijnen of naden
– Onbehandelde houtdelen

Houtrotherstel Bepalen

De ernst en mate van houtrot zal bepalend zijn voor de te kiezen houtrot behandelmethode. De kosten van de behandeling zijn eveneens afhankelijk van de gekozen houtrot herstel behandeling. Hieronder treft u onze gebruikelijke richtlijnen voor het toepassen van de verschillende houtrotbehandelingen.

– Bij kleine zachte plaatselijke houtrot plekken repareren en verstevigen wij deze plekken plaatselijk.

– Bij houtrot reparaties tot ongeveer 30 cm kan een ijzersterke 2 componenten reparatie in veel situaties volstaan.

– Bij houtrot reparaties groter dan 30 cm zal en deel van het houtwerk dienen te worden vervangen.

– Wanneer de reparatiekosten meer dan 50% bedragen van de kosten voor vervanging dan adviseren wij over het algemeen om het hout te vervangen.

Onderhoudsplan

Uiteraard is het tijdig onderhouden van uw object(en) de aller beste preventie om voor nu en in de toekomst onverwachte hoge onderhoudskosten te voorkomen. Om deze reden biedt schilders Hellevoetsluis een onderhoudsplan waarbij periodiek maar tijdig uw object door onze vakschilders met zorg zal worden onderhouden. Onze vakschilder kan u adviseren over de frequentie van eventuele benodigde behandelingen voor uw specifieke objecten.

Zelf Doen Of Laten Schilderen?

Wanneer jij twijfelt om een binnen schilderklus zelf uit te voeren of dit te laten doen, dan hebben wij alle  informatie voor jou samengesteld op de pagina via de knop hieronder. Zo helpen wij jou graag op weg met de belangrijkste schildertips voor jouw eigen "doe het zelf project" of bij het weloverwogen besluiten om het schilderproject toch maar uit te besteden. Linksom of rechtsom...de belangrijkste informatie voor een mooi schilder resultaat vindt je via de knop hieronder!

Voorbereidende Tips...

Om de werkzaamheden voor onze onze vakschilders makkelijker te maken tijdens de schilderklus, is het voor u raadzaam om zelf alvast een aantal voorbereidende werkzaamheden te verrichten. Hierdoor kan onze vakschilder zijn of haar werk naar behoren verrichten zonder al te veel onnodige kostbare tijd te verliezen. Hieronder staan een aantal tips van werkzaamheden die u zelf kunt verrichten ter voorbereiding op de werkzaamheden van onze vakschilders.

Toegang & Parkeren

Zorg altijd voor een vrij toegankelijk en opgeruimde werkplek voor de schilder en Reserveer indien mogelijk voldoende parkeerplek (bv. door tijdig afzetten met een markering of uw eigen auto)

Verwijderen & Afdekken

Verwijder zo veel mogelijk hinderlijke objecten zoals kasten en meubels of dek objecten af met zeil, afdekfolie, oude doeken of dekens en plakband.

Sleutels & Buren

Overhandig onze schilder de benodigde sleutels in het geval dat u niet aanwezig kunt zijn tijdens de schilderwerkzaamheden en licht uw buren in over de schilderwerkzaamheden.

Ramen & Deuren

Zorg ervoor dat ramen en deuren ALTIJD door onze schilders open en dicht gemaakt kunnen worden wanneer deze binnen of buiten dienen te worden geschilderd.

...Wij Horen Graag Van Je!

SchildersHellevoetsluis 2018 ©

...Als het om kwaliteit gaat!