Schilderen Van Trappen

Schilderen Van Trappen

Omdat trappen onderhevig zijn aan slijtage dient het schilderen van trappen te gebeuren met kras en slijtvaste verf of toplaag. Onze vakschilders kunnen u hierover adviseren welke verfsoort het beste past bij uw situatie, zodat uw trap er langdurig strak en fris blijft uitzien. Over de mogelijkheden voor het schilderen van uw trap kunt u hieronder meer lezen.

Open Of Dichte Traptreden Schilderen

Om te beginnen worden trappen ingedeeld in 2 categoriën te weten: “open traptreden” en “dichte traptreden”. Omdat dichte traptreden de trap donkerder maken dan open trapreden wordt een dichte trap meestal met een lichte kleur geschilderd. Uiteraard bestaan hier uitzonderingen op en is het altijd een kwestie van uw persoonlijke smaak.

Dichte Traptreden Schilderen

Dichte traptreden schilderen wordt meestal in 1 (mono tone) of 2 (two tone) kleuren gedaan. Afhankelijk van de kleur en staat van de ondergrond dient deze eerst gereinigd te worden met een reinigingsmiddel en vervolgens geschuurd en gegrond te worden. Indien de trap wordt geschilderd met een standaard stoot en krasvaste lak dienen tevens alle kieren te worden afgekit voor een strak eindresultaat. Wanneer bijvoorbeeld de trap een lichte kleur krijgt en de treden een andere kleur (bv. worden gebeitst) dan dient de oude verf van alle treden volledig te worden verwijderd (bv. met een heteluchpistool of volledig kaal te worden geschuurd.) In dit geval is het uiteraard wel van belang dat de staat van het hout van dusdanig goede kwaliteit is dat er geen reparaties van de treden benodigd zijn, omdat reparaties altijd zichtbaar blijven onder de gebeitste verflaag. Vaak hoeft een dichte trap aan de onderkant niet met een duurzame slijt en krasvast verf te worden geschilderd omdat de onderkant zich meestal in een afgesloten gedeelte (zoals bv. een trapkast) bevindt en dus niet onderhevig is aan slijtage. Hierdoor is het schilderwerk van de onderkant van een dichte trap dan ook goedkoper van de bovenkant waarop intensief wordt gelopen.

Open Traptreden Schilderen

Bij het schilderen van open traptreden wordt altijd voor de onderkant van de treden dezelfde lak gebruikt als voor de bovenkant, ondanks dat de onderkant van de treden niet aan slijtage onderhevig zijn. De reden hiervan is dat de onderkant van de treden direct “in het zicht zijn” en dus kleine afwijkingen in kleur- of materiaalverschil direct zichtbaar zijn. Ook een open trap kan dus in meerdere kleuren worden geschilderd of gebeitst.

Soorten Verf Voor Uw Trap

Het gebruik van de juiste soort verf of lak hangt af van uw persoonlijke smaak, budget en wensen. Zo is er PU verf beschikbaar die extreem slijtvast is en geen toplaag nodig heeft en uw trap ondanks intensief gebruik er vele jaren als nieuw uit laat zien. Er kan ook worden gekozen voor een standaard laklaag met daaroverheen een transparante ijzersterke kras en slijtvaste bescherm- of zelfs een antisliplaag.

Trapleuningen Schilderen

Voor het schilderen van trapleuningen geldt eigenlijk hetzelfde als voor traptreden. De trapleuning is tevens onderhevig aan intensief gebruik en wanneer deze gebeitst moet worden dient de oude verflaag volledig te worden verwijderd. Ook voor tapleuningen zijn er extreem kras- en slijtvast PU verven beschikbaar of kan een gewone binnenlak worden gebruikt met daaroverheen een transparante beschermende PU laag.

Zelf Doen Of Laten Schilderen?

Wanneer jij twijfelt om een binnen schilderklus zelf uit te voeren of dit te laten doen, dan hebben wij alle  informatie voor jou samengesteld op de pagina via de knop hieronder. Zo helpen wij jou graag op weg met de belangrijkste schildertips voor jouw eigen "doe het zelf project" of bij het weloverwogen besluiten om het schilderproject toch maar uit te besteden. Linksom of rechtsom...de belangrijkste informatie voor een mooi schilder resultaat vindt je via de knop hieronder!

Voorbereidende Tips...

Om de werkzaamheden voor onze onze vakschilders makkelijker te maken tijdens de schilderklus, is het voor u raadzaam om zelf alvast een aantal voorbereidende werkzaamheden te verrichten. Hierdoor kan onze vakschilder zijn of haar werk naar behoren verrichten zonder al te veel onnodige kostbare tijd te verliezen. Hieronder staan een aantal tips van werkzaamheden die u zelf kunt verrichten ter voorbereiding op de werkzaamheden van onze vakschilders.

Toegang & Parkeren

Zorg altijd voor een vrij toegankelijk en opgeruimde werkplek voor de schilder en Reserveer indien mogelijk voldoende parkeerplek (bv. door tijdig afzetten met een markering of uw eigen auto)

Verwijderen & Afdekken

Verwijder zo veel mogelijk hinderlijke objecten zoals kasten en meubels of dek objecten af met zeil, afdekfolie, oude doeken of dekens en plakband.

Sleutels & Buren

Overhandig onze schilder de benodigde sleutels in het geval dat u niet aanwezig kunt zijn tijdens de schilderwerkzaamheden en licht uw buren in over de schilderwerkzaamheden.

Ramen & Deuren

Zorg ervoor dat ramen en deuren ALTIJD door onze schilders open en dicht gemaakt kunnen worden wanneer deze binnen of buiten dienen te worden geschilderd.

...Wij Horen Graag Van Je!