Wanden & Plafonds

Wanden & Plafonds

Voor een stralende opfrisbeurt of misschien het veranderen van kleuren van wanden en plafonds bent u bij ons aan het juiste adres. Nadat u uw wensen met ons heeft besproken brengen wij de muur- of plafondverf op snelle en professionele wijze voor u aan. Door gebruikmaking van uitsluitend duurzame wand- en plafondverf zal het eindresultaat langdurig strak ogen en daarmee aan uw wensen voldoen.

Soorten Muurverf of Latex

Muurverf wordt ook wel “Latex” of in vakjargon “Tex” genoemd en betekenen dus hetzelfde. Er zijn verschillende soorten latex beschikbaar die met verschillende doeleinden kunnen worden toegepast. Hieronder vind u de meest voorkomende soorten latex en een omschrijving van de eigenschappen of toepassing.

Standaard muurverf of latex

Deze muurverf is op waterbasis en uitsluitend bedoeld voor het schilderen van wanden of plafonds binnen en in vrijwel alle denkbare kleuren te verkrijgen, is redelijk met water afneembaar en wordt toegepast in ruimtes waar weinig bijzondere eisen van toepassing zijn zoals hallen, gangen, plafonds woon- en slaapkamers.

Vinyllatex

Vinyllatex is ook op waterbasis en heeft een laag kalkgehalte waardoor de verf minder ademt en minder poreus is dan de standaard latex. De hoge pigmentdichtheid zorgt voor een goede dekking. Door de verhoogde elasticiteit en temperatuur bestendigheid is vinyllatex uitermate geschikt voor ruimtes zoals badkamers en keukens waar vocht en temperatuurschommelingen van toepassing zijn. De vinyllatex is iets beter afneembaar dan de gewone latex.

Acryllatex

Acryllatex is ook op waterbasis en doordat Acryllatex beperkt ademt en een nog minder poreuze dichte structuur heeft dan de voorgenoemde muurverven hecht vuil veel minder en is deze verf nog beter afneembaar dan de standaard- en vinyllatex. Tevens is de Acryllatex zelfs in zijdeglans verkrijgbaar waardoor de wanden van een licht glanseffect worden voorzien.

Synthetische Latex

Synthetische latex is op basis van terpentine en wordt met name toegepast op vervuilde probleemondergronden zoals bij roet- en nicotine aanslag of vochtplekken door bv. Waterschade. Wanneer bij deze problemen een latex op waterbasis zou worden gebruikt zal de latex slecht hechten en de probleemplekken binnen korte tijd weer zichtbaar door de latex heen verschijnen. De sterk isolerende werking van Synthetische latex rekent voor goed af met deze probleemplekken en is tevens zeer goed afneembaar.

Structuurverf (Kwartscoat)

Deze latex bevat kwarts, zilverzand of soortgelijke bestanddelen die een structuur vormen in de aangebrachte verf. De structuur wordt met name bepaald door de grote van de kwarts of zandkorrels i.c.m. de structuur van de roller waarmee de structuurverf wordt aangebracht.

Plafondverf

Voor het schilderen van plafonds is er speciale plafondverf beschikbaar die over het algemeen wat “matter” is waardoor eventuele oneffenheden op het plafond minder zichtbaar zijn en dus voor een strakker effect zorgen. Tevens heeft plafondverf een zeer goede dekking en is plafondverf iets minder gevoelig voor strepen of banen bij strijklicht.

Speciale Decoratieve Muurverven

Uiteraard zijn naast de voorgenoemde standaard latexen ook speciale decoratieve verfsoorten te verkrijgen zoals metallic muurverf of met parelmoerglans, schoolbordeffect, glow in the dark, glitters, 3D effect etc.

Ondergrond Van Wanden En Plafonds

Afhankelijk van de ondergrond van wanden en plafonds kan een of meerdere voorbehandelingen en 1 of 2 nabehandelingen noodzakelijk zijn voor een strak en egaal eindresultaat. Dit kan door voorstrijken, fixeren en plamuren van de ondergrond.

Fixeren Van Muren En Plafonds

Wanneer een wand nog nooit eerder is geschilderd bv. bij een pas gestuukte muur kan de muur teveel zuiging hebben of te stoffig zijn, waardoor de verf slecht hecht, kan gaan bladeren of er vlekken kunnen ontstaan. Het fixeren met een goed voorstrijkmiddel of een water verdunde 1e latex laag neemt de meeste zuiging weg waardoor de 2e latexlaag egaler en dekkender kan worden aangebracht. Ook wanneer de oude ondergrond kleur veel donkerder of lichter is dan de nieuwe kleur kunnen meerdere behandelingen benodigd zijn voor een schitterend eindresultaat.

Plamuren Van Wanden En Plafonds

Voor het repareren van kleine beschadigingen in wanden en plafons zijn er verschillende soorten plamuur beschikbaar in de vorm van schuim, pasta en kalkhoudende plamuren met of zonder structuur. Echter voor grote reparaties aan wanden en plafonds die niet met plamuur kunnen worden opgelost dient een stukadoor deze reparaties meestal te verrichten. Gelukkig hebben wij in dit geval dan ook een breed netwerk van vakkundige stukadoors in onze collegiale kennissenkring.

Berekenen Vierkante Meters Wanden & Plafonds

In het voorbeeld hieronder legen wij uit hoe wij het schilderoppervlak in vierkante meters berekenen van wanden en plafonds. Voor zowel plafonds als voor wanden is dat simpelweg de lengte x breedte van de wanden of het plafond ongeacht eventuele uitsparingen zoals deuren of ramen. Omdat deuren, ramen of uitsparingen in wanden en plafonds extra tijd in beslag nemen door het “snijwerk” (het secure schilderwerk langs deze uitsparingen) worden de uitsparingen van deuren, ramen of uitsparingen niet in mindering gebracht in de berekening voor het totaal te schilderen oppervlak. Er wordt dus de lengte en breedte van het totale oppervlak berekend alsof er dus geen deuren, ramen of uitsparingen zijn.

Zelf Doen Of Laten Schilderen?

Wanneer jij twijfelt om een binnen schilderklus zelf uit te voeren of dit te laten doen, dan hebben wij alle  informatie voor jou samengesteld op de pagina via de knop hieronder. Zo helpen wij jou graag op weg met de belangrijkste schildertips voor jouw eigen "doe het zelf project" of bij het weloverwogen besluiten om het schilderproject toch maar uit te besteden. Linksom of rechtsom...de belangrijkste informatie voor een mooi schilder resultaat vindt je via de knop hieronder!

Voorbereidende Tips...

Om de werkzaamheden voor onze onze vakschilders makkelijker te maken tijdens de schilderklus, is het voor u raadzaam om zelf alvast een aantal voorbereidende werkzaamheden te verrichten. Hierdoor kan onze vakschilder zijn of haar werk naar behoren verrichten zonder al te veel onnodige kostbare tijd te verliezen. Hieronder staan een aantal tips van werkzaamheden die u zelf kunt verrichten ter voorbereiding op de werkzaamheden van onze vakschilders.

Toegang & Parkeren

Zorg altijd voor een vrij toegankelijk en opgeruimde werkplek voor de schilder en Reserveer indien mogelijk voldoende parkeerplek (bv. door tijdig afzetten met een markering of uw eigen auto)

Verwijderen & Afdekken

Verwijder zo veel mogelijk hinderlijke objecten zoals kasten en meubels of dek objecten af met zeil, afdekfolie, oude doeken of dekens en plakband.

Sleutels & Buren

Overhandig onze schilder de benodigde sleutels in het geval dat u niet aanwezig kunt zijn tijdens de schilderwerkzaamheden en licht uw buren in over de schilderwerkzaamheden.

Ramen & Deuren

Zorg ervoor dat ramen en deuren ALTIJD door onze schilders open en dicht gemaakt kunnen worden wanneer deze binnen of buiten dienen te worden geschilderd.

...Wij Horen Graag Van Je!

SchildersHellevoetsluis 2018 ©

...Als het om kwaliteit gaat!